Výskyt jalovce obecného (Juniperus communis) v jižní části CHKO Třeboňsko - Dvořák, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
V této práci jsem se zabýval výskytem jalovce obecného v jižní části CHKO Třeboňsko. Nejprve jsem prostudoval odbornou literaturu věnující se problematice výskytu jalovce obecného ve světě a v dané oblasti. Po té jsem systematicky mapoval výskyt všech exemplářů v dané lokalitě, zapisoval jejich charakteristiky a fotografoval. Takto vznikla mapa výskytu všech jedinců v dané oblasti. Sebraná data jsem nakonec statisticky vyhodnotil a porovnal s pracemi, které se věnují stejné problematice v sousedních oblastech.
Juniperus communis ocurrence in South part of Protected Area Trebonsko
Keywords: Juniperus communis; jalovec obecný; CHKO Třeboňsko; mapování; dendrologie; Juniperus communis; Protected Area Trebonsko; mapping; dendrology