Kovový inventář ze slovanských hradišť v Čechách, na příkladu hradiště na Sv.Jánu v Netolicích - Kutílková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce podává přehled o kovových nálezech z období raného středověku (se zaměřením na hradiště) a o souvisejících výrobních postupech. Jádrem práce je deskripce (zahrnující obrazovou dokumentaci) a analýza raně středověkých kovových nálezů z hradiště v Netolicích. Výsledky ukazují, jakým způsobem archeologické nálezy odrážejí každodenní život na tomto hradišti v raném středověku.
Metal archaeological finds from Slavonic castle hill in Bohemia - example from castle hill Sv. Ján in Netolice.
Keywords: kov; hradiště; raný středověk; Netolice; hmotná kultura; metal; castle hill; early middle age; Netolice