Sociální sítě a jejich dopad na osoby staršího školního věku - Bednářová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce je přiblížit pojem sociální sítě, popsat jejich výhody a nevýhody, vysvětlit jejich možné nástrahy a určité pojmy, se kterými se lidé mohou setkat, a přitom si toho nebýt vědomi. Celá práce je orientována na osoby staršího školního věku, pro které se v tomto věku stávají sociální sítě spíše nebezpečnými hlavně pro jejich psychický vývoj, který je zde také vysvětlen. Teoretická část se dále zabývá sociálními sítěmi a jejich klady a zápory, které představují. Praktická část navazuje na nastíněnou problematiku v části teoretické a zkoumá dopad užívání sociálních sítí na psychickou pohodu mládeže spolu s následky ze setkání s nástrahami internetu. Poté také zjišťuje, kolik času v elektronickém prostoru tráví.
Social networks and their impact on older school-age people
Keywords: Sociální sítě; mládež; pozitiva a negativa; nebezpečí; závislost; psychický vývoj; mezilidské vztahy; Social networks; youth; positives and negatives; danger; addiction; mental development; interpersonal relationships