Rekvalifikace nezaměstnaných - Němcová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce ?rekvalifikace nezaměstnaných? obsahuje teoretickou část, která popisuje co je nezaměstnanost, typy nezaměstnanosti, sociální důsledky a také historické souvislosti vzniku tohoto jevu. Dále se zabývá vývojem nezaměstnanosti a současně státní politikou zaměstnanosti v ČR a rekvalifikacemi, jako nejčastějším nástrojem aktivní státní politiky zaměstnanosti. V poslední kapitole se práce věnuje rozvíjení klíčových kompetencí, které mají v práci se skupinami nezaměstnaných velký význam. Praktickou část práce tvoří anketa, provedená mezi účastníky rekvalifikačního kurzu ?Základní obsluha osobního počítače?.
Retraining unemployed
Keywords: rekvalifikace; nezaměstnanost; státní politika zaměstnanosti; počítačová gramotnost; počítačové kurzy; retraining; unemployment; state employment policy; computer literacy; computer courses