Zvyky a tradice v průběhu roku - Minaříková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
V teoretické části se práce zabývá pojmy tradice, zvyky, pranostiky, volný čas, spojeny s činnostmi a zvyklostmi v České republice. Zvyky a tradice jsou chronologicky seřezeny postupně jdoucí během celého roku. V praktické části vysvětluji práci s dětmi, výtvarné zpracování, techniku na dané téma výtvarných zvyků a tradice, které je v dané roční období inspirovalo.
Customs and traditions in course year
Keywords: zvyky; tradice; volný čas; roční období; svátky; habits; traditions; customs; leisure time; seanson of the year; public holiday