Pedagog na základní škole a syndrom CAN - Böhmová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá pedagogem na základní škole a syndromem CAN. První kapitola uvádí vztah domácího násilí k syndromu CAN. Druhá kapitola vysvětluje problematiku syndromu CAN definici pojmu, formy syndromu CAN, následky syndromu CAN, charakterizuje kde je oběť a kdo pachatel a jak rozpoznat dítě se syndromem CAN. Kapitola třetí je zaměřena na pedagoga a základní školu je zde popsán profesní "portrét" pedagoga, základní druhy prevence syndromu CAN a prevence syndromu CAN na základní škole. Kapitola čtvrtá představuje vlastní výzkum zjišťující míru informovanosti pedagogů o syndromu CAN, zahrnuje metodiku, analýzu dat s následnou interpretací výsledků, verifikaci hypotézy a závěrečné shrnutí.
A teacher at an elementary school and a the syndrome CAN
Keywords: týrání; zneužívání; zanedbávání; sexuální obtěžování; syndrom CAN; šikana; pedagog; základní škola; prevence; maltreat; abuse; neglect; sexual harassment; CAN syndrome; bullying; teacher; elementary school; prevention