Objevujeme vlastnosti funkcí pomocí matematického programu GeoGebra - Kodadová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá vlastnostmi funkcí, jako jsou lineární, kvadratické, goniomterické ad. Cílem práce je navrhnout vhodné matematické úlohy se zaměřením na funkční vztahy, ve kterých by žáci pomocí matematického programu GeoGebra mohli objevovat a osvojit si potřebné vlastnosti funkcí. V práci také najdete pravoúhlou soustavu souřadnic a přehled základních vlastností.
Exploring qualities of functions with GeoGebra software
Keywords: lineární; kvadratické; goniometrické funkce; přímá a nepřímá úměrnost; pravoúhlá soustava souřadnic; applet; GeoGebra; linear; quadratic; goniometric functions; direct and indirect proportionality; Cartesian coordinates; applet; GeoGebra