Strategie podniku v silniční nákladní dopravě - Maxová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo zhodnotit ekonomiku podniku, dále posoudit současnou podnikovou strategii a nalézt takovou strategii, která povede k celkovému zlepšení a udržení se na trhu při dané kvalitě prováděných služeb a to nejen v krátkém, ale především v dlouhém časovém horizontu. Dalším cílem bylo optimalizovat náklady pro delší časový horizont.
Business strategy in the road freight transport
Keywords: strategie; silniční nákladní doprava; poměrová analýza; strategy; road freight transport; index analysis