Naučné stezky v cestovním ruchu Třeboňska - Irmišová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení současného stavu využití naučných stezek ve vybraném území Třeboňska. Práce vyhodnocuje základní charakteristiky naučných stezek v zájmové oblasti za účelem objasnění jejich odlišností. V práci je provedeno posouzení struktury návštěvníků naučných stezek a jejich vztah k nim. Dále se věnuje rozdílům v postojích návštěvníků k atributům naučných stezek na základě výsledků z dotazníkového šetření. Snahou navrženého projektu je nalézt optimalizaci využití naučných stezek ve vybrané oblasti.
Educational routes in tourism of Třeboň region
Keywords: cestovní ruch; naučná stezka; Třeboňská pánev; informační tabule; projekt; tourism; educational route; Třeboň basin; guide sign; project