FRAUEN IM MANAGEMENT - DEUTSCHLAND UND TSCHECHISCHE REPUBLIK IN VERGLEICH - Píchová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Autorka se bude ve své práci zabývat problémem zaměstnání žen v oblasti managementu v České republice a v Německu. V bakalářské práci se zaměří na úskalí a výhody, se kterými se ženy na vedoucích pozicích setkávají. V první části autorka vysvětlí pojem management a dále se bude zabývat postavením žen podle zákonů vybraných zemí. Pozornost zde bude také věnována kontroverznímu tématu kvót pro ženy. Představeny budou ženy manažerky, stereotypy bránící jim v řízení a rozdílné zacházení s muži a ženami. Druhá část bude věnována spíše soukromému životu žen, kde autorka představí pojem Work-Life Balance a možnosti, které v tomto směru ženy mají. Na příkladu dvou manažerek budou objasněny zjištěné poznatky. V závěru práce se autorka pokusí nastínit, jak se daná situace bude dále vyvíjet.
Women in management - Comparison of Germany and the Czech Republic
Keywords: ženy; kvóty pro ženy; work-life balance; management; diskriminace; gender; rovnoprávnost; women; quotas for women; Work-Life Balance; management; discrimination; gender; equality