Negativní vliv dlouhodobého sezení na zdraví - Alijová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2019)
Náplní práce je vymezení možných rizik a komplikací, spojených s dlouhodobým sezením na fyzické i duševní zdraví jedinců. Teoretická část stručně definuje smysl pohybu v životě člověka a zaměřuje se na změny spojené s životním stylem. Praktická část je zaměřena na zjištění doby, kterou jedinci obvykle tráví sezením, na průzkum kvality pracovního prostředí, tedy vhodnost vybavení pracoviště s ohledem na možnosti střídání poloh, a na kompenzaci sezení nejen ve volném čase.
The negative impact of long-term health session
Keywords: dlouhodobé sezení; životní styl; sedavé zaměstnání; pohybové návyky; ergonomie; long-term sitting; lifestyle; sedentary job; movement habits; ergonomics