Ekologické a epidemiologické aspekty Lymeské boreliózy. - Brejchová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Lymeská borelióza je onemocnění, jehož původcem jsou spirochety Borrelia burgdorferi sensu lato. Přenašečem borelií jsou klíšťata, zvláště pak klíšťata z rodu Ixodes.
Ecological and epidemiological aspects of Lyme borreliosis.
Keywords: Lymeská borelióza; Borrelia burgdorferi; klíště obecné - Ixodes ricinus; klinické příznaky onemocnění; Lyme disease; clinical features; spirochetes; ticks