Atraktivity Písecka a jejich využití - Brůhová, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce na téma Atraktivity Písecka a jejich využití bylo analyzovat potenciál regionu z pohledu cestovního ruchu a vymezit profil současných či budoucích návštěvníků. Na základě získaných výsledků poté navrhnout určitá zlepšení vedoucích ke zvýšení atraktivity destinace. Průzkumná činnost se skládala z charakteristiky regionu a jeho významných pamětihodností, vybraných částí materiálně-technické základny, informací, získaných z databáze Českého statistického úřadu, dotazníkového šetření píseckého informačního centra a analýzy SWOT. Na základě zjištěných výsledků byly vypracovány nové produkty cestovního ruchu, motivační program pro turisty a vhodné formy podpory prodeje, které mají za úkol podpořit návštěvnost a délku pobytu v regionu.
Tourist attractions of the region Písecko and their utilization
Keywords: Písek; cestovní ruch; turisté; atraktivity; SWOT analýza; The Písek town; tourism; tourists; attractions; SWOT analysis