Založení coworkingového centra v ČB - Mokráčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se věnuje v této době populární tématice coworkingových center a jejím cílem je vypracování podnikatelského plánu za účelem založení prvního coworkingového centra v Českých Budějovicích. Úvod diplomové práce tvoří analytická část, která se skládá z analýzy coworkingových center v České republice, analýzy konkurence v ČB, SWOT analýzy a dotazníkového šetření mezi potenciálními klienty. Praktická část obsahuje samotný podnikatelský plán. Ten se v úvodu zaměřuje na samotný koncept centra, způsob vedení a podrobný popis jeho činností a nabízených služeb. Významnou část tvoří informace o potenciálních zákaznících a způsobu jejich oslovení. Konec praktické části se zaměřuje na kalkulaci očekávaných výnosů a nákladů centra.
Establishment of a coworking center in ČB
Keywords: coworkingové centrum; podnikání; networking; podnikání na volné noze; malé a střední podniky; podnikatelský plán; marketingová komunikace; výnosy; náklady; zisk; SWOT analýza; sdílený kancelář; coworking centre; business; networking; freelancer; small and medium businesses; business plan; marketing communication; SWOt analysis; shared office; incomes; expenses