Stravovací návyky u pacientů s mentální anorexií - Mátlová, Zdislava (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářské práce na téma Stravovací návyky u pacientů s mentální anorexií má za cíl porovnat rozdíly mezi stravováním pacientů před hospitalizací a případnou upravenou podobou stravování po hospitalizaci. Pro získání dat ke srovnání je využito formy kvalitativního výzkumu. Čtyři vybraní respondenti poskytli odpovědi na dvacet čtyři otevřených otázek a vyplnili svůj týdenní jídelníček před hospitalizací a po hospitalizaci. Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda bude z hlediska doporučených denních hodnot stravování těchto pacientů po hospitalizaci správné, či zda budou přetrvávat jejich původní stravovací návyky. Zároveň dojde k porovnání výsledků jednotlivých pacientů. Práce čerpá z moderní odborné literatury, která je k tomuto tématu dostupná.
Eating habits of Anorexia nervosa patients
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; historie poruch příjmu potravy; hospitalizace; výživa; maktronutrienty; mikronutrienty; léčba mentální anorexie; Eating disorders; Anorexia nervosa; history of eating disorders; hospitalization; nutrition; makronutrients; mikronutrients; Anorexia nervosa therapy