Připravenost Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje na možný teroristický útok použitím jaderných, biologických a chemických agens - Červený, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá tématikou terorismu, vybranými zbraněmi hromadného ničení a krizovou připraveností zdravotnictví na MU. Jsou zde popsány základní rysy terorismu - taktika, formy, účel a potencionální hrozby pro Českou Republiku a základní obecné informace týkající se chemických a biologických zbraní v souvislosti s terorismem. Empirická část je věnována Zdravotnické záchranné službě Jihočeského kraje, jejím dokumentům krizového plánování a cvičení.
Readiness of Ambulance squads of Jihočeský kraj for possible attack of terrorists by using nuclear, biological and chemical agents.
Keywords: terorismus; zbraně hromadného ničení; chemické zbraně; biologické zbraně; krizová připravenost; krizové plánování; terorism; weapons of mass destruction; chemical weapons; biological weapons; preparednes for a crisis; crisis planing