Pupečníková krev - vliv kryokonzervace a demografických údajů matky a dítěte na jejím přihojení při transplantaci - Skladaná, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce poskytuje přehled o pupečníkové krvi, jejím zpracování, uskladnění a použití pro transplantaci. V experimentální části bylo zpracováno 50 štěpů dárcovské pupečníkové krve, u nichž byl hodnocen vliv kryokonzervace a demografických údajů matky a dítěte na buněčnost pupečníkové krve.
Cord blood - influence of cryopreservation and demographic data of mother and child on engraftment for the transplantation
Keywords: pupečníková krev; kmenové buňky; CD34+ buňky; transplantace; hematopoetické kmenové buňky; banka pupečníkové krve; kryokonzervace; průtoková cytometrie; cord blood; stem cells; CD34+ cells; transplantation; hematopoietic stem cells; bank of cord blood; cryopreservation; flow cytometrie