Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření v rámci systému důchodového zabezpečení v ČR - Princová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je popsat dosavadní vývoj na trhu s penzijním připojištěním a doplňkovým penzijním spořením a zhodnotit vliv penzijní reformy na tento segment trhu. Výzkum byl realizován na základě dostupných dat z výročních zpráv penzijních společností, Ministerstva financí a Asociace penzijních společností. Praktická část podává přehled penzijních společností v České republice a zahrnuje analýzu fondů podle vybraných kritérií. Porovnává počet účastníků, prostředky účastníků ve fondech, výnosnost, riziko a další ukazatele. Na základě zvolených kritérií je zvolena nejlepší penzijní společnost. Jako nejlepší penzijní společnost byla zvolna Conseq PS. Teoretická část charakterizuje penzijní systémy, historii a současný stav penzijního systému v ČR.
Pension and supplementary pension insurance within the pension system in the Czech Republic
Keywords: penzijní fondy; penzijní připojištění; penzijní reforma; penzijní systém; pension funds; pension insurance; pension reform; pension system