Stejnolehlost s podporou Cabri ve středoškolské geometrii - Janáček, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá výukou tématu stejnolehlosti s podporou CABRI II Plus. Obsahuje jednak interaktivní soubory v příloze na CD, jednak metodický návod k jejich užití. Je i vhodnou pomůckou k samostatnému studiu.
The homothety with Cabri support in secondary school geometry
Keywords: stejnolehlost; didaktika matematiky; planimetrie; konstrukční úlohy; Cabri geometrie; homothety; mathematics didactics; plane geometry; constructive problems; Cabri Geométre II.