Měření akustického tlaku a provedení hlukové zkoušky na pracovišti. - Černý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
V programech ochrany životního prostředí, které jsou realizovány vyspělými státy je hluk řazen zpravidla za znečištění ovzduší exhalacemi a za ochranu vodních zdrojů. Akustický tlak a vibrace jsou průvodními jevy pracovních procesů všech strojních zařízení dopravních prostředků, strojů, různých domácích spotřebičů apod. Nelze proto hluk a vibrace zcela z pracovního a životního prostředí úplně odstranit, lze je pouze snížit na přijatelnou hodnotu. Práce je zaměřena na měření akustického tlaku a hledání řešení, jak redukovat hluk.
Measurement of acoustic pressure in the workplace.
Keywords: akustický tlak; měření; akustické materiály; hluk; acoustic pressure; measurement; acoustic shielding materials; noise