Význam a využití PR pro vybranou organizaci - Vrtalová, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjistit, jakým způsobem vybraná organizace STAN - Special Team for Adventure in Nature využívá public relations a na základě zjištěných informací navrhnout doporučení a případné změny. Práce je orientována na organizaci a veřejnost. Zaměřena na aplikaci komunikačních technik, pomocí kterých organizace buduje a udržuje příznivé vztahy s veřejností. Pomocí systému PENCILS je zjištěno, jak daná organizace STAN využívá, publikace, výroční zprávy, sponzorství, materiály pro novináře, společenskou odpovědnost firmy a mnohé další nástroje public relations. Data byla získána pomocí strukturovaného rozhovoru s ředitelem vybrané organizace STAN. Závěr bakalářské práce obsahuje návrhy pro budoucí vývoj.
The Importance and Use of Public relations for a Chosen Organization
Keywords: public relations; veřejnost; systém PENCILS; organizace; komunikace; public relations; public; PENCILS system; organization; communication