Reflexe práce dvou skupin dětí ve výtvarném ateliéru v jednom školním roce - Ježová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2016)
Ve své bakalářské práci se zabývám popisem a následným zhodnocením práce ve výtvarném ateliéru se dvěma skupinami dětí v průběhu jednoho školního roku. Teoretická část sestává z nahlédnutí do novodobé historie zájmu o dětskou kresbu a z popisu vývoje výtvarného zobrazování, následuje krátká kapitola o arteterapii s dětmi. V praktické části popisuji svou práci v soukromém výtvarném ateliéru a charakteristiky dvou skupin dětí. Kazuistikami dvou dívek s doloženými obrázky a jejich interpretací je dokumentována rozdílná atmosféra v obou skupinách. V závěru jsou zodpovězeny základní otázky po smyslu práce se skupinou dětí v ateliéru s arteterapeutickým přesahem na základě mé osobní zkušenosti.
Reflection of the Work of two Groups of Children in the Art Studio in one Year
Keywords: Dítě; skupina; setkání; ateliér; příběh; obrázek; smrt; trauma; arteterapie; bezpečí; podpora.; Child; group; meetings; story; picture; death; trauma; art therapy; security; support.