Studium patogeneze klíšťové encefalitidy u hostitelů s odlišnou genetickou a imunologickou výbavou - Palus, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Zkoumali jsme vliv hostitelské genetické a imunologické výbavy na patogenezi klíšťové encefalitidy. Stanovili jsme titry viru ve vybraných orgánech a v krvi v různých časových intervalech po infekci.Infikovali jsem soubor rekombinantních kongenních myší virem klíšťové encefalitidy a zaznamenali jsme mortalitu myší a střední dobu přežití. Součástí práce je literární rešerše zaměřená na faktory resistence hostitele vůči infekci flaviviry.
Study of the pathogenesis of tick-borne encephalitis in hosts with different genetic and immunological background
Keywords: virus klíšťové encefalitidy; rekombinantní kongenní kmeny myší; imunopatologie; CD8+ T-lymfocyty; genetická rezistence; tick.borne virus; mice recombinant congenic strains; immunopathology; CD8+ T-lymfocyty; genetic resistance