Projekt rozvoje cestovního ruchu na Havlíčkobrodsku - Černá, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
První část diplomové práce byla zaměřena na teoretická východiska. Zpracována byla literární rešerše, která objasňuje ekonomický význam cestovního ruchu, poptávku a nabídku v cestovním ruchu, zaměřuje se na problematiku projektu a vysvětluje řízení destinace, regionální rozvoj a řemeslnou výrobu. Dále byla provedena charakteristika řemeslné výroby a její historie. Druhá část práce se skládá z terénního šetření a vlastního projektu. Terénní šetření se skládalo z řízených rozhovorů a dotazníků návštěvníků a řemeslníků. Řízené rozhovory a dotazníková šetření pomohly ucelit si představu o tom, jak by měly být řemeslné trhy správně pořádány a jaká je jejich skutečnost. Vlastní projekt se skládá z manuálu k organizaci tradičních řemeslných trhů a jeho aplikace na trh řemesel, který může být v budoucnu pořádán Ždírcem nad Doubravou, jelikož město chce takovou akci organizovat.Projekt se zaměřoval především na stránku finanční, propagace a doprovodného programu. Tedy na ty slabiny, které byly spatřovány v pořádání řemeslných trhů na Havlíčkobrodsku.
Project for Development of Tourism in Havlíčkobrodsko
Keywords: Cestovní ruch; rozvoj cestovního ruchu; projekt; řemeslné trhy.; Tourism; Development of Tourism; Project; Craft fairs.