Chování řidičů osobních vozidel jako faktor plynulosti dopravy - Svěchotová, Marie (Jihočeská univerzita, 2023)
V této bakalářce práci se budu zabývat chováním řidičů osobních vozidel jako faktor plynulosti dopravy se zaměřením na dopravní přestupky. V teoretické části je definována obecně doprava, tedy základní pojmy dopravy, dále pak osobnosti a typologie řidičů a vybrané druhy dopravních přestupků. Praktická část se pak zaměřuje na jeden konkrétní přestupek § 125f odst. 1 zákona č. 361/2000 Sb., konkrétně ustanovení § 27 odst. 1 písm. d) zákona č. 361/2000 Sb. Zákaz zastavení a stání na křižovatce. V další části této práce je statistická část, která vyhodnocuje porušení tohoto přestupku v číslech ve městě Vimperk. V závěru práce jsou pak navrhnuta opatření vedoucí ke zlepšení situace.
Behavior of car drives as a factor of traffic flow
Keywords: doprava; dopravní přestupky; analýza; komparace; silniční plynulost; transport; traffic offenses; analysis; comparation; traffic flow