Sociální práce s osobami opouštějícími ústavní výchovu, s přihlédnutím k praxi realizované Centrem Don Bosco Pardubice. - Dostálová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část práce se zabývá odbornými teoetickými východisky pro práci s mladými lidmi, s historií ústavní výchovy. Blíže se odkazuje na Teorii vazby. Výzkumná část popisuje aplikaci teoretických východisek do praxe, s odkazem na realizaci a zkušenosti zaměstnanců v Centru Don Bosco Pardubice.
Social work for people leaving institutional care considering experience implemented by the Don Bosco centre Pardubice
Keywords: Sociální práce s adolescenty; ústavní výchova; dětský domov; Centrum Don Bosco Pardubice; teorie vazby; Social work with adolescents; institutional care; creche; Don Bosco Center Pardubice; Theory of bond