Obrazy zvířat a jejich role v básních Emily Dickinsonové - Hronová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá obrazy zvířat, jejich rolí a významem v básních Emily Dickinsonové. Od Dickinsonové a jejího vztahu ke zvířatům se dostanu přes všeobecnou charakteristiku obrazů až k obrazům zvířat, které jsou nejprve obecně popsány, a poté se dále zaměřuji na jednotlivé skupiny. Práce obsahuje rozbory básní, na kterých je výše uvedené demonstrováno.
Images of Animals and Their Roles in Poems of Emily Dickinson
Keywords: Emily Dickinsonová; obrazy zvířat; obrazy v poezii; Emily Dickinson; images of animals; images in poetry