RUHM VON GESTERN HEUTE AM BEISPIEL DER SÄNGERIN STANISLAVA SOUČKOVÁ-RYŠAVÁ - Cábová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
V bakalářské práci jde o zachycení života, ale hlavně úspěchů a slávy operní pěvkyně Stanislavy Součkové ? Ryšavé. Bakalářská práce je rozdělena na dvě základní části, a to na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zabývá popisem a výběrem orální historie. V praktické části se jedná o zachycení života operní pěvkyně a zdokumentování jejích úspěchů pomocí orální historie. Další část práce je věnována průzkumu, který si klade za cíl zjistit zájem mladé a starší generace o operu, ale i divadlo obecně a také znalosti o operní pěvkyni Stanislavě Součkové ? Ryšavé. Dále byl proveden rozhovor s ředitelem Jihočeského divadla panem Mgr. Jiřím Šestákem, kterým poskytl vlastní pohled na výsledky průzkumu a také pohovořil o přístupu mladé generace ke kultuře. Cílem celé práce bylo zjistit, zda v současné době existují nahrávky operní pěvkyně Stanislavy Součkové ? Ryšavé a zda je o ně stále zájem.
The fame yesterday today and tomorrow as an example the singer Stanislava Součková-Ryšavá
Keywords: Kultura; divadlo; opera; sláva; Stanislava Součková - Ryšavá.; Culture; theater; opera; fame; Stanislava Součková - Ryšavá