Životní krize a křesťanský pohled na svět - Šmíkalová, Renata (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci se zabývám životními krizemi a křesťanským pohledem na svět. V první kapitole popisuji pojem životní krize, jejich průběh, řešení a pomoc lidem v krizových situacích. V druhé kapitole se zabývám základními prvky křesťanské víry. Popisuji zde křesťanství, podstatu křesťanské víry, Písmo svaté, Ježíšův život a učení, křesťanské svátky a svátosti a tři božské ctnosti. Třetí kapitola je vztahována k životním krizím v životech lidí s náboženskou vírou, kde popisuji krize z křesťanského pohledu. V poslední kapitole lze také najít Ježíšovo ukřižování, smrt mučedníků a křesťanský pohled na bolest, utrpení a smrt. Dále se také v práci zabývám modlitbou, duchovním doprovázením a spirituální péčí o nemocné.
The Life Crisis and the Christian View of the World
Keywords: krize; příčiny krize; průběh krizí; typologie krizí; řešení krizí; odborná pomoc v krizi; krizová intervence; křesťanství; křesťané a krize; křesťané a utrpení; : crisis; causes of crisis; progress of crisis; typology of crisis; dealing with crisis; professional assistance in crisis; crisis intervention; Christianity; Christians and crisis; Christians and suffering