An investigation into English and Vietnamese idioms - Le, Thao Anh (Jihočeská univerzita, 2019)
Ve své bakalářské práci se zabývám srovnáním anglických a vietnamských idiomů. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se věnuji definici idiomu, jeho charakteristickým znakům, klasifikaci a rozdílům mezi anglickými a vietnamskými idiomy. V praktické části jsou porovnány anglické a vietnamské idiomy, které jsou rozdělené podle stupně ekvivalence.
An investigation into English and Vietnamese idioms
Keywords: porovnávání; ekvivalence; idiomy; idioms; equivalence; contrastive