Aspekty prožívání dne v nezaměstnanosti - Kozlová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice nezaměstnanosti v kontextu prožívání dne v životě nezaměstnaného jedince. Cílem práce je reflektovat dopady nezaměstnanosti na kvalitu lidského života a integritu osobnosti. Teoretická část bakalářské práce představuje aspekty významu práce pro člověka, popisuje nezaměstnanost jako pojem a jev i v rámci pohledu do historie. V obecné rovině přibližuje psychologické hledisko nezaměstnanosti. Praktická část bakalářské práce se věnuje zkoumání běžného dne v životě nezaměstnaného jedince. Výzkum přináší poznatky o vnímání času, plánech a náplni denních činností, zaměřuje se na subjektivní myšlenkové obsahy a hodnocení nezaměstnanosti. Oblast zaměření praktické části práce rozšiřuje hodnocení individuální kvality života.
Aspects of experience of a day in unemployment
Keywords: nezaměstnanost; práce; reflexe; osobnost; kvalita života; unemployment; work; reflection; personality; quality of life