Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti Šumavského podhůří - Janeček, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Účelem projektu je vybudování multifunkčního objektu pro rozvoj cestovního ruchu v oblasti. Pro tento účel je nutná rekonstrukce budovy bývalé fary a jejího okolí. Zatraktivnění centra obce a vytvoření podmínek pro podporu rozvoje a řízení cestovního ruchu v regionu podhůří Šumavy. S tím souvisí vybudování kanceláře organizace destinačního managementu, informačního koutku (infopointu) pro turisty a prostor pro malou muzejní expozici. Projekt bude nápomocen nejen turistům, kteří do místa přijíždějí, ale také bude pomáhat provozovatelům služeb cestovního ruchu v regionu a místním obyvatelům. Smyslem projektu je využít potenciálu cestovního ruchu v regionu pro jeho rozvoj. Podmínkou je mimo jiné navrátit budovu fary do provozního stavu a pomoci tak ke zlepšení vizuálního pohledu na centrum obce.
The proposal of tourism development project in selected part of Šumava foothills
Keywords: rozvoj regionu; rozvoj cestovního ruchu; destinační management; cestovní ruch; Šumava; Šumavské podhůří; regional development; tourism development; destination management; turism; Šumava mountains; Šumava foothill