Hromadná dekontaminace osob v konkrétním vybraném stacionárním objektu provedená improvizovaným způsobem. - Levý, Leoš (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce obsahuje tři hlavní části. V první části práce jsou popsány obecné postupy a zásady dekontaminace, dekontaminanční látky a směsi a technika používaná k dekontaminaci. Dále je v této části popsána dekontaminace zasahujících záchranných jednotek, protože tato dekontaminace je nejvíce propracována, popsána a ověřená praxí. V další části práce je navrhnuta, s přihlédnutím k obecným způsobům dekontaminace, dokumentace pro provedení hromadné, improvizované dekontaminace osob ve vybraném veřejném zařízení. Dále je navrhnuta dokumentace pro řešení mimořádné události ? havárie objektu s následným únikem nebezpečené látky v důsledku, které by bylo nutné ve vybraném veřejném zařízení provést hromadnou dekontaminaci osob. V poslední části jsou diskutovány a porovnávány výhody a případné nevýhody vybraného objektu pro provedení hromadné dekontaminace osob. Dále byl v této části navrhnut způsob, jakým lze v daném zařízení dekontaminaci provést co nejefektivněji. Zpracování dokumentace jednoznačně potvrdilo hypotézu. Hromadná dekontaminace osob ve vybraném objektu, v tomto případě konkrétně v Plaveckém bazénu a ubytovně Domažlice, provedená improvizovaným způsobem je proveditelná. Navrhnutá dokumentace je po doplnění údajů (konkrétní osoby personálu; místo uskladnění materiálu, telefonní čísla apod.) využitelná pro dané zařízení v praxi. Dokumentaci je možno snadno přizpůsobit jiným podobným veřejným zařízením.
Mass extemporaneous decontamination of people in concrete stationary object.
Keywords: Hromadná; dekontaminace; osob; kontaminant; plán; veřejné zařízení; Mass; Decontamination; People; Contaminant; Plan; Public facilities