Prózy Jaroslava Vrchlického - Johnová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá prozaickou tvorbou Jaroslava Vrchlického. V první části se zaměřuje na extenzi recepce těchto próz (s použitím databáze Caslin sleduje jejich edice). Dále si všímá povahy dobové recepce od prvního vydání příslušných titulů až do roku 1918 (oporou je databáze Retrobi a Lexikon české literatury). Druhá část práce analyzuje prozaická díla Vrchlického prostřednictvím metod naratologie a literární tematologie. Třetí část práce se soustřeďuje na žánrovou a stylovou charakteristiku Vrchlického próz v dobovém kontextu.
The Novels of Jaroslav Vrchlický
Keywords: Jaroslav Vrchlický; prózy; prozaická tvorba; Barevné střepy; Nové barevné střepy; Povídky ironické a sentimentální; Loutky; Prodavač biblí; Dcera Kimonova; Flétna; Jaroslav Vrchlický; novels; prosaic writing; Barevné střepy; Nové barevné střepy; Povídky ironické a sentimentální; Loutky; Prodavač biblí; Dcera Kimonova; Flétna