Aktivní politika zaměstnanosti v Jihočeském kraji - Boucká, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce řeší problematiku aktivní politiky zaměstnanosti jako nástroj zlepšení situace na trhu práce. Cílem práce je charakteristika jednotlivých nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti v Jihočeském kraji a návrh doporučení, která mohou vést k jejímu zlepšenému ovlivňování. Kromě nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti se práce zaměřuje na závažnost situace při uplatnění rizikových skupin osob na trhu práce. Na základě výsledků šetření jsou pak navržena vhodná opatření, která by vedla k vyšší efektivitě při uplatňování těchto nástrojů.
Active employment policy in South Bohemian Region
Keywords: Trh práce; zaměstnanost; nezaměstnanost; rizikové skupiny osob; aktivní politika zaměstnanosti; Jihočeský kraj; rekvalifikace; veřejně prospěšné práce; Labour market; employment; unemployment; risk groups; active employment policy; South Bohemia; retraining; community service