Pitný režim při zvýšené tělesné zátěži rekreační formou fitboxu - Šimotová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá pitným režimem v rekreační formě fitboxu. V teoretické části jsou podrobně popsány specifika pitného režimu. Jsou zde popsány jak charakteristiky pitného režimu při zátěži, tak i důležitost pitného režimu pro člověka. V praktické části je sledován pitný režim sportovců, kteří cvičí fitbox. Tento pitný režim je srovnáván se skupinou necvičících, se sedavým zaměstnáním. Z praktického šetření je zřejmé, že ti, kteří se věnují fitboxu mají vyšší příjem tekutin a kvalitnější skladbu pitného režimu oproti skupině, jenž fitbox necvičí.
The drinking regime at elevated bodies burden by the recretional form of fitbox
Keywords: pitný režim; zátěž; fitbox; tekutiny; voda; drinking regime; burden; fitbox; fluids; water