Rozvoj kreativity v rámci volnočasových aktivit zaměřených na orientální tanec u dospělých žen - Štefánková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce má teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje zhodnocení rozvoje kreativity v rámci navštěvování kurzů orientálního tance. První kapitola pojednává o kreativitě, její historii, užitečnosti v lidském životě a jejím vlivu na víru ve vlastní hodnoty sebe sama. V druhé kapitole hovoříme o volném čase a jeho využití dospělými jedinci. Další kapitolou je tanec a jeho důležitost v životě člověka, jehož pomocí lze nabýt vyššího mínění o své osobě i svém zevnějšku. Dále hovoříme o historii orientálního tance, jeho pozitivní a zdravotní účinky na člověka a v neposlední řadě o tvorbě kostýmů, která se vyznačuje fantazií, pečlivostí a hlavně tvořivými schopnostmi každé z tanečnic. Praktická část práce obsahuje výzkum, jehož pomocí zjistíme, zda dochází k rozvoji kreativity u dospělých žen v rámci navštěvování kurzů orientálního tance.
Creativity in leisure activities focused on oriental dance in adult women
Keywords: Kreativita; orientální tance; rozvoj osobnosti; Creativity; oriental dances; development of personality