Formy regionální kooperace z pohledu podpory produkce - Bouchalová, Milada (Jihočeská univerzita, 2011)
V této práci jsem se zaměřila na činnost místních akčních skupin (MAS). Místní akční skupiny sdružují zástupce samospráv a dalších veřejných institucí, podnikatele a nestátní neziskové organizace. Bakalářská práce s názvem: ?Formy regionální kooperace z pohledu podpory produkce? je složena ze dvou částí. První část je část teoretická, druhá je část praktická. V teoretické části jsem se soustředila na vysvětlení pojmů (kooperace, partnerství, místní akční skupina, program rozvoje venkova a marketingový výzkum). Hlavním cílem v praktické části byla analýzu konkrétní místní akční skupiny a vymezení jejího potenciálu v oblasti podpory místní produkce. Vedlejším cílem bylo zjistit, zda podnikatelé ví o možnosti spolupráce s místní akční skupinou, nebo co od případné spolupráce očekávají, popřípadě mají-li zájem o členství v místní akční skupině. V praktické části jsem využila převážně informace, které jsem získala pomocí rozhovoru a dotazníků. Pro svou bakalářskou práci jsem si zvolila Občanské sdružení Místní akční skupina Krajina Srdce. Z dotazníkového výzkumu vyplynulo, že více než polovina oslovených podnikatelů o existenci MAS Krajina srdce neví. Domnívám se, že propagace je nedostatečná. Místní akční skupině bych doporučila opakované propagování např. prostřednictvím informačních seminářů o aktivitách MAS, dále informacemi uváděnými v tisku o činnosti MAS, kterým by zvýšili povědomí o MAS.
Forms of Regional Co-operation in the Light of the Promotion of Production
Keywords: kooperace; partnerství; místní akční skupna; program rozvoje venkova; marketingový výzkum; cooperation; partnership; local action group; program of the developement for countries; marketing´s research