Geneze společensko - profesního statusu zdravotní sestry - Zemková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem diplomové práce je zmapování současného společensko - profesního statusu zdravotní sestry a to z pohledu zdravotních sester v rámci subjektivního vnímání prestiže tohoto povolání. Jedná se především o monitoring změn v náplni jejich práce, v jejich postavení v zařízení, kde pracují i ve společnosti.
Genesis of social and professional status of nurse
Keywords: Zdravotní sestra; Prestiž povolání; Rodina; Konflikt rolí; Nurse; Occupation prestige; Family; Conflict of roles