Vliv bioklimatických podmínek stáje na zdravotní a produkční parametry a vybrané fyziologické ukazatele u krav. - Hoferová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vybrané parametry mikroklimatu v kravíně s volným ustájením v souvislosti s ročním obdobím a posoudit jejich vliv na užitkovost, produkční parametry a vybrané fyziologické ukazatele u krav.V kravíně byla jedenkrát týdně změřena teplota, relativní vlhkost a rychlost proudění vzduchu v objektu ustájených zvířat i mimo něj a spočítána ochlazovací hodnota prostředí.
The influence of bioclimatic conditions of the cow shed on health and production parameters and chosen physiological indicators among cows
Keywords: bioklimatologické parametry; krev; mléčná produkce; plodnost; termoregulace; bioclimatological parameters; blood; milk production; fertility; thermoregulation