Smrt klienta v domě s pečovatelskou službou a její vliv na psychiku u pracovníků v dané sociální službě - Vanáč, David (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá smrtí klienta v domě s pečovatelskou službou a jejím vlivem na psychiku pracovníků v dané sociální službě. V první kapitole se věnuje krátce historii pečovatelské služby, vnímání tématu smrti od 19. století a srovnání vnímání smrti dříve a dnes. V dalších kapitolách se práce zabývá truchlením, pěti fázemi smutku, problematikou smrti klienta v domě s pečovatelskou službou a také psychickou pracovní zátěží pečovatelek. Součástí práce je též výzkum, ve kterém je hlavním cílem popsat emoce pečovatelek po smrti klienta.
Death of a client in a care home and psychical impact of client's death on social care assistant
Keywords: smrt; klient; pečovatelská služba; dům s pečovatelskou službou; pečovatelky; zátěž pečovatelek; death; client; care service; care home; social care assistant; workload of social care assistant