Analýza současného stavu zvoleného hotelu a návrh podnikatelského plánu do budoucna - Podlešáková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu služeb zvoleného zařízení v Třeboni (Městské slatinné lázně Třeboň, resp. Lázně Aurora a Bertiny lázně) a dále na návrh optimálního rozvojového plánu pro udržení konkurenceschopnosti v Bertiných lázních. Význam práce spočívá ve zjišťování současného stavu úrovně a kvality poskytovaných služeb v zařízeních. V rámci práce bylo provedeno zanalyzování tržních podmínek, vnitřního prostředí lázní a dále také dotazníkové šetření. Bylo zpracováno 139 dotazníků a vedeny řízené rozhovory s pracovníky lázní. Účelem práce bylo mimo jiné i shrnout poznatky z oblasti lázeňských a wellness trendů, navržení možností dalších služeb zařízení včetně kalkulace nákladů. Poznatky mohou posloužit jako základ pro další studie a napomoci k rozvoji nabídky lázeňských zařízení v Třeboni.
The analysis of the current state of the selected hotel and business plan proposal for the future
Keywords: analýza služeb; lázeňský hotel; podnikatelský plán; doplňkové služby; volnočasové aktivity; aktuální trendy; analysis of the services; spa hotel; business plan; additional services; leisure activities; actual trends