Osobnost československého hokejisty Radka Ťoupala - Rezek, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá zpracováním biografie jihočeského hokejového reprezentanta Radka Ťoupala. Hlavním záměrem je zmapování jeho osobnosti, působení v týmech na našem území, v zahraničí, reprezentačním výběru a jeho úspěchů. Samotná práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola je věnována dějinám ledního hokeje ve světě. Druhá část stručně popisuje vývoj ledního hokeje na našem území. Třetí kapitola se zabývá historií ledního hokeje v Českých Budějovicích. Poslední a hlavní kapitola je zaměřena na život a hlavní milníky sportovní kariéry hokejisty Radka Ťoupala. Do práce je zařazeno množství původních úryvků z dobových periodik. Text je doplněn množstvím obrázků, fotografií a čerpá, mimo jiné, z řízeného rozhovoru se zmíněným hráčem.
The personality of Czechoslovak ice hockey player Radek Ťoupal
Keywords: lední hokej; historie; utkání; výsledky; sezona; mužstvo; útočník; ice hockey; history; match; score; season; team; forward