Účinnost odbourávání anionaktivních tenzidů ve vegetačním poli umělého mokřadu - Havelka, Michal (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na validaci metody spektrofotometrického stanovení anionaktivních tenzidů. Data ze sezonního monitorování anionaktivních tenzidů v umělém mokřadu pro čištění odpadních vod s horizontálním podpovrchovým tokem byla využita k stanovení účinnosti odbourávání anionaktivních tenzidů a pro stanovení vztahu mezi hodnotou přítoku odpadní vody, teplotou odpadní vody a redoxního potenciálu intersticiální vody vůči účinnosti odbourávání tenzidů. Během monitoringu byla využívána spektrofotometrická metoda stanovení anionaktivních tenzidů s methylenovou modří.
The efficiency of the anionactive surfactants degradation in a constructed wetland vegetation bed.
Keywords: anionaktivní tenzidy; spektrofotometrie; validace metody; redoxní potenciál; umělý mokřad; čištění odpadních vod; anionactive surfactants; spectrophotometry; method validation; redox potential; constructed wetland; wastewater treatment