Vývojová stadia klešťanky horské (Glaenocorisa propinqua) (Heteroptera: Corixidae) - Kubů, Anežka (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce předkládá soubornou informaci o vývojových stádiích klešťanky horské (Glaenocorisa propinqua). Zabývá se morfologickými znaky jednotlivých preimaginálních vývojových stádií, jejich popisem a rozdíly mezi jednotlivými vývojovými stádii. Práce obsahuje klíč k určování nymf klešťanky horské a také návrh informačního materiálu o tomto druhu, pro návštěvníky glaciálních jezer na Šumavě.
Developmental stages of the water boatmen Glaenocorisa propinqua (Heteroptera: Corixidae)
Keywords: Corixidae; Glaenocorisa propinqua; nymfy; klíč; Plešné jezero; Šumava; Corixidae; Glaenocorisa propinqua; nymphs; key; Plešné lake; Šumava Mountains