Pacht obchodního závodu - účetní a finanční pohled - Jandová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním pachtu obchodního závodu dle české účetní legislativy a leasingu pomocí mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Teoretické znalosti jsou aplikovány ve vybrané společnosti XY, s. r. o. a jsou zde zachyceny účetní transakce, které ovlivňují výsledek hospodaření společnosti. Práce zachycuje právní, daňové i účetní dopady pachtu obchodního závodu v této společnosti. Závěr bakalářské práce obsahuje doporučení pro podnik, který standard je pro vybranou společnost výhodnější z hlediska pachtu obchodního závodu.
Accounting and Financial Point of View of a Lease
Keywords: Česká účetní legislativa; pachtýř; propachtovatel; nájemce; pronajímatel; mezinárodní standardy účetního výkaznictví; harmonizace účetnictví.; Czech accounting legislation; Tenant; Landlord; International financial reporting standards; Harmonization of accounting.