Opisné slovesné vazby vyjadřující počátek slovesného děje v současné španělštině - Kamenská, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na výzkum frekvence a užití opisných slovesných vazeb vyjadřujících počátek děje v různých funkčních stylech. Cílem této práce je popis jednotlivých ingresivních a inchoativních opisných slovesných vazeb a jejich následná analýza podle korpusu Španělské královské akademie CREA. Opisné slovesné vazby budou zkoumány na různých stylech, kterými jsou: beletrie, publicistický, odborný a hovorový styl. Na základě daných výsledků budeme zjišťovat u každé opisné slovesné vazby její frekvenční užití v každém funkčním stylu. Výsledky budou zaznamenány v tabulkách a grafech. Na závěr práce budou zjištěné výsledky (na základě korpusu CREA) porovnány s teorií českých, slovenských a španělských lingvistů.
Verbal Periphrases Expressing the Beggining of Verbal Action in Contemporary Spanish
Keywords: opisné slovesné vazby; počátek slovesného děje; frekvenční analýza; korpus; verbal periphrases; Beggining of Verbal Action; frequency analysis; corpus