Spolupráce MŠ a ZŠ - Srbková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci se zabýváme předškolním a primárním vzděláváním. Zaměřujeme se na spolupráci těchto dvou institucí a její výhody. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části se zabýváme problematikou předškolního vzdělávání a připravenosti dítěte na vstup do školy. Dále zde uvádíme specifika předškolního vzdělávání a poté primárního vzdělávání. V praktické části této bakalářské práce bude popsáno vlastní pojetí spolupráce se základní školou mateřské školy, ve které pracuji jako učitelka, dále jsou navrženy další možnosti spolupráce, zejména v oblasti zahájení školní docházky a je nastíněna problematika spolupráce a předávání informací o jednotlivých dětech mezi mateřskou školou a základní školou.
Cooperation of Kindergarden and Elementary School