Vytvoření odborné publikace pro výuku florbalu - Kysel, Jiří (Jihočeská univerzita, 2010)
Moderní sportovní odvětví, florbal, zažívá v posledních letech v České republice obrovský rozvoj. Má jednoduchá pravidla, je nenáročný na materiální vybavení, snadno se učí a padá v něm mnoho branek. Právem je řazený mezi nejoblíbenější sporty pro chlapce i dívky. Florbal je jednou z vhodných alternativ v náplni povinné i zájmové tělesné výchovy na školách. Zároveň je soutěžním sportem všech kategorií. Vzniklá publikace si klade za cíl vyplnit mezeru na poli metodických materiálů. Nabízí učitelům tělesné výchovy, vedoucím zájmových kroužků, trenérům i ostatním zájemcům základní poznatky o florbalu. Největší prostor je věnován metodice nácviku florbalových dovedností. Součástí jsou dále informace o historii, výběru vybavení, výklad pravidel, vhodné tréninkové formy, vedení družstva v utkáních, kompenzační cvičení, úrazová prevence atd.
Production of special florbal tutorial publication
Keywords: florbal; tělesná výchova; školní sport; trénink; učebnice; floorball; physical education; school sport; training; textbook