Oceňování zemědělských staveb cenou obvyklou a zjištěnou - Králová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
V této diplomové práci je řešeno oceňování zemědělských staveb cenou obvyklou a zjištěnou. Dále je zpracován přehled základních pojmů týkajících se oceňování nemovitostí. Tato práce je zaměřena především na oceňování budov a hal, které jsou nejčastějším typem zemědělských staveb. V praktické části je podrobně popsán a oceněn konkrétní zvolený objekt se zemědělským využitím. Cena zjištěná bude určena nákladovým způsobem na základě nejnovější oceňovací vyhlášky č. 443/2016 Sb. Cena obvyklá bude stanovena porovnáním s obdobnými typy nemovitostí.
Valuation of agricultural buildings by the usual and established price
Keywords: Oceňování; zemědělská stavba; hala; pozemek; cena obvyklá; cena zjištěná; základní cena; Appraisement; agricultural building; hall; land; usual price; established price; base price